dissabte, 4 de juny de 2016

ACOMIADAMENT ALS GRUPS INTERACTIUS

Aquesta setmana hem realitzat l'última sessió de grups interactius del curs a la classe dels PINGÜINS.

L'objectiu dels grups interactius és introduir a l'aula totes les interaccions que siguen necessàries perquè l'alumnat aprenga allò necessari per afrontar els coneixements i ajudar als/les companys/es a que tots/es acaben les activitats. 

Els grups interactius són agrupaments d'alumnat heterogeni (no tenen les mateixes característiques ni estils d'aprenentatge, les diferències complementen a la formació d'un grup complex fora categoritzacions), en els quals es realitza una activitat concreta sota la tutela d'una persona voluntària i aquest grup és totalment flexible ja que pot variar dia a dia ( en el nostre cas han sigut grups fixes).

La funció de les persones voluntàries és facilitar i promoure les interaccions entre ells/es.
El temps total de la classe es divideix en quatre parts iguals, per exemple 15 minuts en cadascuna de les activitats programades, per tant seria un total de 4 activitats (racons).
Així cada grup, en aquest cas 4, anirà canviant d'activitat-racó cada 15 minuts ( els que es mouen en el nostre cas són els voluntaris/es), a les activitats assignades, la qual cosa enriqueix les seues interaccions i connecta millor amb el seu gust pel dinamisme i participació del seu propi aprenentatge.

El professional docent, el mestre/a , coordina i es responsabilitza de la coherència pedagògica del conjunt de les activitats que s'han de desenvolupar.

Des d'aquest blog, volem donar les gràcies a tots i totes les voluntàries que han fet possible que es faça aquesta activitat d'èxit al nostre centre, tant els mestres com els xiquets i xiquetes estem molt contents amb aquesta activitat i ja hem proposat que continue el proper curs.
En concret gràcies a Fanny, Paco, Ana i Maricarmen perquè elles han sigut les voluntàries a la classe dels pingüins, també gràcies a Maria José i Sílvia que han vingut algún dia per a fer una suplència i com no a la nostra benvolguda mestra de pràtiques Ivana.

Entre tots i totes fem escola !!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada